Koeman maakt ruzie: Ik heb geen idee waarom hij mijn hand niet wilde schudden
"Ik stak mijn hand uit, maar hij liep weg"

Koeman maakt ruzie: "Ik heb geen idee waarom hij mijn hand niet wilde schudden"

17-12-2014 08:49
3

Het Southampton van Ronald Koeman leed dinsdagavond alweer de vijfde nederlaag op rij. Sheffield United was in de League Cup met 1-0 te sterk en na afloop haalde de Nederlander hard naar de technische staf van de tegenstander uit. Bij Sheffield heeft men echter geen idee waar Koeman het over heeft.

Koeman vond dat de mensen van Sheffield 95 minuten lang geen respect toonden, voor niemand niet. "Daarom heb ik de hand van de trainer niet geschud", zei hij. Nigel Clough was het doelwit van de aanval. "Ik stak mijn hand uit, maar hij liep weg. Ik heb geen idee waarom Koeman mijn hand niet wilde schudden, dat moet je hem vragen", reageerde de Sheffield-coach.

"Hij vond dat ik onbeschoft was? Dat is zijn mening dan, hè", vervolgde Clough, die blij was met de stunt van de derdeklasser. "Dit zou het resultaat van vanavond niet moeten overschaduwen. We zouden moeten praten over onze jongens die van een Premier League-club winnen. Niet over één of andere manager."

"Ik ben niet teleurgesteld dat Koeman mijn hand niet wilde schudden", aldus Clough. "Er is niet veel wat me vanavond nog teleur kan stellen. Hooguit dat we niet met meer doelpunten verschil hebben gewonnen. Ik maak me niet druk over wat zij gedaan hebben."

Koeman liet weten dat hij vond dat hij een statement moest maken. "Het was niet hun coach, maar wat drie of vier andere personen op de bank deden, kon echt niet. Als mensen zich zo gedragen, ben ik bang voor de toekomst. Meer wil ik er niet over kwijt. Er werd iets geschreeuwd met vier letters, maar ik gebruik dat woord niet."