Ik heb Van Gaal eens beschreven als een Ferguson zonder humor
"Toen hij werd aangesteld was ik licht bezorgd"

"Ik heb Van Gaal eens beschreven als een Ferguson zonder humor"

17-12-2014 09:03
4

Voor Louis van Gaal zitten de wittebroodsweken bij Manchester United er zo langzamerhand echt op. De Engelse pers is tot op heden lovend over de Nederlander, die ook daar alweer de nodige bijzondere oneliners op zijn naam heeft staan.

VaraGids deed onlangs een rondvraag bij de media om te bekijken hoe Van Gaal er momenteel op staat. Jamie Jackson van The Guardian zegt dat de oefenmeester tot dusver prima bevalt. "Hij is een fun guy, heeft altijd een twinkeling in zijn ogen. Hij is soms wat strikt en kortaf richting journalisten, maar hij is altijd interessant en houdt overduidelijk van voetbal", verklaart hij.

"Luister, we zijn hier Alex Ferguson gewend, die had zijn ups en downs, om het voorzichtig uit te drukken. Met hem was het moeilijker werken, hij was bijzonder achterdochtig en gesloten", zo geeft Jackson nog eens aan dat Van Gaal behoorlijk meevalt. Stuart Mathieson van de Manchester Evening News is het daarmee eens.

"Toen hij werd aangesteld was ik licht bezorgd. Ik kende zijn reputatie", aldus Mathieson. "Het zou weer zo worden als tijdens de Ferguson-dagen. Ook geen makkelijke man, met zijn woedeaanvallen. Ik heb Van Gaal eens beschreven als een Ferguson zonder humor. Onterecht dus, want Louis is soms best grappig. Jazeker. En hij blijkt verrassend ontspannen, heeft tot dusver geen hoofden afgebeten."

Ian Ladyman van The Daily Mail heeft zijn mening over Van Gaal eveneens bijgesteld. "Hij is behulpzaam en geeft op elke vraag antwoord. Heeft goede oneliners. Hij heeft het graag over zichzelf, maar dat is niet erg. Dat geeft mij ammunitie voor mijn stukken. Bij Manchester City zit Manuel Pellegrini, die is zo saai dat het moeilijk is om die club in de krant te krijgen, terwijl het de kampioen van Engeland is."

"Dat probleem heb je met Van Gaal nooit. Hij zegt altijd wat, en daar gaat het om. Hij geeft altijd antwoord, draait nergens omheen. Zijn Engels is misschien wat ongebruikelijk, maar we snappen wat hij bedoelt. Ik weet dat hij tegen mensen binnen de club heeft gezegd dat hij zich meegaand wil opstellen richting de Engelse media. Dat lijkt me een goede houding. De vraag is of hij dat kan volhouden als hij geïrriteerd raakt door ons. Dat gaat ongetwijfeld gebeuren", besluit Ladyman in het magazine van Vara.