KNVB schiet Ajax te hulp bij mogelijke zoektocht naar opvolger De Boer
"Het gaat niet om het papiertje, maar om de inhoud van de cursus"

KNVB schiet Ajax te hulp bij mogelijke zoektocht naar opvolger De Boer

17-12-2014 09:24
27

Jaap Stam blijft nog altijd een kandidaat om Frank de Boer op te volgen als hoofdtrainer van Ajax. De ex-verdediger stopte eerder deze maand met de trainerscursus, maar de KNVB wil alles in het werk stellen om Stam het benodigde papiertje te geven.

Stam maakte kenbaar dat hij de klassikale setting van de cursus niet langer trok en gooide het bijltje er daarom bij neer. Technisch manager Jelle Goes van de KNVB denkt nu aan een individuele pilot voor de ex-international, die daarmee in de voetsporen zou treden van bijvoorbeeld Clarence Seedorf.

Dat betekent echter niet dat Stam het diploma cadeau krijgt. "Het gaat niet om het papiertje, maar om de inhoud van de cursus. Vorig seizoen hebben we als pilot een individuele cursus in elkaar gedraaid voor Seedorf omdat hij in het buitenland verbleef. We zijn bezig om zo'n individuele cursus nationaal een vervolg te geven en daarvoor komt Jaap Stam in aanmerking", zegt Goes in De Telegraaf.

Stam heeft al laten weten dat hij een dergelijke opzet van de cursus wel ziet zitten. "Nu onderzoeken we de voorwaarden onder welke Stam de cursus met goed gevolg kan afronden", besluit Goes.