Feyenoorder naar plek des onheils: 'Dat was mijn laatste wedstrijd voor Ajax'
"Met die gedachte kun je gewoon niet bezig zijn"

Feyenoorder naar plek des onheils: 'Dat was mijn laatste wedstrijd voor Ajax'

17-12-2014 09:34
2

Kenneth Vermeer gaat woensdag met Feyenoord op bezoek in het Philips Stadion, de plek waar hij vorig jaar zijn status als eerste keeper van Ajax verloor. De sluitpost leidde een 4-0 nederlaag in door een simpele voorzet van Memphis Depay zomaar uit zijn handen te laten vallen.

Frank de Boer greep daarna hard in en degradeerde Vermeer tot tweede keeper. "Ja, dat was mijn laatste wedstrijd als eerste keeper van Ajax", herinnert de goalie zich in het Algemeen Dagblad. "Daarna heb ik nog wel een paar wedstrijden gekeept, vooral in het bekertoernooi. Maar natuurlijk wel met een andere status."

Het is bijna niet voor te stellen dat Vermeer woensdag opnieuw zo'n blunder zou maken. De Amsterdammer is in topvorm en een bezoek aan de plek des onheils brengt hem ook zeker niet uit balans. "Nu terugkeren in Eindhoven doet mij eigenlijk helemaal niets. Ik kijk nooit naar het verleden, ben altijd bezig wat met komen gaat. Het is gewoon zo dat je als keeper zomaar uit het niets in een mindere fase kan belanden. Maar met die gedachte kun je gewoon niet bezig zijn."

Met Ajax pakte Vermeer vier keer op rij de landstitel. Er moet woensdag van PSV gewonnen worden om ook bij Feyenoord uitzicht op de hoofdprijs te houden. "We gaan voor de landstitel, zelf weet ik niet beter. Die plek is altijd mijn doel geweest en dat is hier niet anders."