Mourinho schrikt: Ik zag dat er problemen waren en dacht dat hij een stomp kreeg
"Hij was duizelig en had bloed in zijn mond van een snee"

Mourinho schrikt: "Ik zag dat er problemen waren en dacht dat hij een stomp kreeg"

17-12-2014 09:46

Bij Chelsea had niemand het dinsdagavond over de 1-3 bekerzege op Derby County. Iedereen vreesde voor de toestand van Kurt Zouma, die minutenlang roerloos op het veld lag. José Mourinho kwam na afloop met geruststellende berichten.

Zouma kwam keihard in botsing met de helm van zijn eigen doelman Petr Cech. De spelers van Chelsea wonden zich daarna flink op, ook omdat het nogal lang duurde voor er een brancard beschikbaar was. Uiteindelijk valt het echter mee. "Zouma is in orde. We denken niet dat hij naar het ziekenhuis hoeft", liet Mourinho dinsdagavond al weten.

"Kurt was duizelig en had bloed in zijn mond van een snee. Maar hij is een sterke jongen. De dokters kijken hem nu na. Maandag (tegen Stoke City, red.) is hij er waarschijnlijk weer bij", vervolgde de Portugees, die zelf ook even was geschrokken. "Ik dacht dat hij een stomp kreeg, maar het bleek de helm van Petr Cech te zijn! Ik zag aan de spelers dat er problemen waren, maar ik had geen idee wat er was, omdat ik er ver van af zat."

Over het getreuzel met de brancard maakte Mourinho zich niet druk. "Ik hoorde dat de mensen van de brancard niet mogen rennen en dat geloof ik", zei The Special One, die verder niet al te veel over het bekerduel zei. "Een zakelijke overwinning. Als we ons niet professioneel hadden opgesteld, hadden we verloren."