Feyenoord wil er niets van weten: Dat bewijs wordt al jarenlang geleverd
"Erop of eronder? Daar geloof ik niet in"

Feyenoord wil er niets van weten: "Dat bewijs wordt al jarenlang geleverd"

17-12-2014 10:07
9

Voor Feyenoord staat woensdag tegen PSV min of meer de titel op het spel. Verliest de ploeg van Fred Rutten, dan lijkt het kampioenschap definitief uit beeld. Zo ver wil de oefenmeester echter niet gaan.

"Er zijn straks nog achttien wedstrijden", zegt Rutten in het Algemeen Dagblad. "Natuurlijk, als PSV wint is het gat heel erg groot. Maar dan nog denk ik niet dat alles al is beslist. Dat bewijs wordt in de Eredivisie al jarenlang geleverd. Neemt niet weg dat het voor ons wel een belangrijke wedstrijd is. We kunnen het gat terugbrengen naar zes punten. Maar erop of eronder? Daar geloof ik niet in."

Bij verlies wordt het verschil met de koploper liefst twaalf punten. Bovendien heeft ook Ajax dan een voorsprong van acht punten te pakken. PEC Zwolle heeft één punt meer dan de Rotterdammers en AZ staat op gelijke hoogte. 

Clasie
Jens Toornstra kan er woensdag niet bij zijn, maar volgens Jordy Clasie is Feyenoord in staat om dat op te vangen. "We moeten de mouwen opstropen, daar begint het allemaal mee. En wie er ook speelt, we moeten winnen. Anders wordt het gat groter en groter. Dat legt overigens geen extra druk op ons. Als je bij Feyenoord speelt, is er altijd druk. We zijn niet anders gewend."