Henry wijst naar 'Rocky V': 'Op een gegeven moment wordt het een slechte film'
"Het idee is om met mijn opleiding te beginnen en ik denk dat Arsenal me zal helpen"

Henry wijst naar 'Rocky V': 'Op een gegeven moment wordt het een slechte film'

17-12-2014 10:39
3

Thierry Henry heeft een grote droom. De Franse voetballer maakte dinsdag bekend een punt achter zijn officiële loopbaan te zetten, maar ooit hoopt hij weer langs de lijn te staan. In Londen om precies te zijn.

De 37-jarige voetballer verruilt zijn kicksen voor een microfoon, Henry gaat in eerste instantie aan de slag bij Sky Sports. Bij de tv-zender zal hij als analist zijn licht laten schijnen op het voetbal. Maar Henry jaagt een groter doel na. De Franse aanvaller hoopt ooit trainer van Arsenal te worden, geeft hij toe in gesprek met The Daily Telegraph. Henry, in 377 wedstrijden namens Arsenal goed voor 228 doelpunten, weet dat hij een lange weg te gaan heeft.

"Dat zou een droom zijn die uitkomt voor mij, maar je moet jezelf eerst bewijzen. Je moet eerst leren. Om je trainerspapieren te halen, moet je nauw samenwerken met een club en ik zou graag denken dat deze club Arsenal wordt. Je moet in staat zijn om te begrijpen wat het is om trainer te zijn. Kun je spelers iets leren, ben je geduldig? Al deze problemen. Het idee is om met mijn opleiding te beginnen en ik denk dat Arsenal me zal helpen", zegt Henry.

Eerder werd Henry nog in verband gebracht met een terugkeer als speler bij The Gunners, nadat zijn contract bij het Amerikaanse New York Red Bulls afliep. Dat was voor Henry geen optie. "Op een gegeven moment draait het uit op een slechte film. We vonden de eerste Rocky-film allemaal fantastisch, maar ik weet niet of dat bij de laatste film ook nog zo was", aldus de Fransman.