Kritiek op Ajax-aanvoerder: 'Ik vraag me af waarom De Boer hem nog opstelt'
Columnist Spaan heeft genoeg van Moisander

Kritiek op Ajax-aanvoerder: 'Ik vraag me af waarom De Boer hem nog opstelt'

17-12-2014 11:32
26

Columnist Henk Spaan heeft het wel een beetje gehad met Niklas Moisander. De Ajacied wil zijn aflopende contract bij Ajax niet verlengen en staat voor een waarschijnlijk vertrek in de winterstop.

Moisander is bij de Amsterdamse landskampioen bezig aan een wisselvallig seizoen en zit de laatste tijd af en toe op de bank. Trainer Frank de Boer kijkt namelijk vooruit en is al bezig met zijn opvolger. Spaan pleit voor een definitieve plek op de bank voor de Fin. 'Volgens mij hanteert Ajax de handelswijze dat een speler plaats mag nemen op de reservebank, wanneer hij zijn contract niet wil verlengen', aldus Spaan in zijn column in Het Parool. 'Ik vraag me dan ook af waarom Frank de Boer hem nog opstelt.'

Moisander is momenteel nog aanvoerder van Ajax, maar Spaan heeft al een opvolger in zijn hoofd en hoopt dat De Boer die optie per direct doorvoert in het eerste elftal van de Amsterdammers. 'Bij Ajax is er momenteel maar één speler die aanspraak maakt op de aanvoerdersband en dat is Davy Klaassen', schrijft Spaan. 'Hij is met zijn werklust en kwaliteit de echte leider in het huidige Ajax.' De 21-jarige middenvelder is bij Ajax bezig aan een prima seizoen en staat na zestien wedstrijden op vijf doelpunten en al acht assists.