Hiddink weet van niets: 'Nogmaals: uitstekend. Het loopt allemaal als een trein'
Hiddink heeft geen problemen met Blind

Hiddink weet van niets: 'Nogmaals: uitstekend. Het loopt allemaal als een trein'

17-12-2014 11:53
1

Danny Blind mag in 2016 het stokje overnemen van Guus Hiddink. De bondscoach zegt in het kerstnummer van Voetbal International dat hij geen problemen heeft met zijn huidige assistent.

Voetbal International bemerkt dat er tussen Hiddink en Blind niet echt een klik lijkt te zijn. De oud-verdediger van onder meer Ajax werkte ook al onder Louis van Gaal. "Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen karakter", zegt Hiddink tegen Voetbal International. "Maar er is geen enkel probleem. Nogmaals: uitstekend", benadrukt de keuzeheer, die vervolgens nog een aantal positieve boodschappen voor Blind in petto heeft. ''De voorbereiding, de besprekingen. Perfect. Het loopt allemaal als een trein. Daarom zei ik al snel dat hij de besprekingen bij wijze van spreken zou kunnen overnemen van mij."

De manier van werken van Hiddink verschilt behoorlijk van die van Van Gaal, die strenger was in zijn aanpak richting de spelers en de touwtjes zelf stevig in handen hield. Blind krijgt van Hiddink nu meer ruimte om zichzelf te ontplooien. "Danny doet uitstekend zijn werk", aldus de Achterhoekse coach. "Ik heb vanaf het begin direct aangegeven dat ik een beetje als senior met hem wilde gaan werken. Omdat Danny door KNVB-directeur Bert van Oostveen naar voren is geschoven."