PSV-pechvogel: Ik moet wel, wat voor zin heeft het om je hoofd te buigen?
"De operatie van mei is geslaagd en het probleem van nu is opgelost"

PSV-pechvogel: "Ik moet wel, wat voor zin heeft het om je hoofd te buigen?"

17-12-2014 12:02
2

Stijn Schaars moet opnieuw enkele maanden toekijken. De middenvelder van PSV, die eerder dit jaar geopereerd werd aan zijn knie, had opnieuw problemen met het gewricht bleek tijdens een kijkoperatie. De medische staf van de club verwacht dat het herstel van Schaars enkele maanden in beslag gaat nemen.

Inmiddels is het meniscusprobleem van Schaars verholpen, de dertigjarige PSV'er gaat opnieuw een periode van revalidatie in. Eerder moest hij zeven maanden toekijken, voordat hij weer minuten kon maken in het shirt van Jong PSV. In de warming-up van het duel met RKC Waalwijk ging het eind november opnieuw mis. De knie van Schaars schoot op slot.

Een periode van rust bracht niet het gewenste resultaat. "De blokkade werd minder, maar was niet helemaal weg", zegt Schaars op de website van Sport-Promotion. "Dus moest er binnenin onderzocht worden." Dinsdag werd Schaars met succes geopereerd. "Het is een bijna typische voetbalblessure, die overigens niets te maken heeft met mijn operatie in mei. De dokter vertelde me nog dat de knie er verder prima uitziet. Dus dat was weer goed nieuws."

Schaars moet nu opnieuw revalideren. "Ik moet wel", klinkt het nuchter. "Wat voor zin heeft het om je hoofd te buigen? Ja, dat deed ik toen ik uit de warming-up moest stappen vorige maand. Toen zat ik er even doorheen. Maar een dag later moet je verder, de knop omzetten. Dealen met de realiteit. Ik kijk nu weer naar de positieve dingen. De operatie van mei is geslaagd en het probleem van nu is opgelost. Dus: niet jammeren of zeuren. Ik moet drie dagen rust houden, maar daarna ga ik er weer keihard tegenaan. Ook dit komt goed.''