KNVB-voorzitter zinspeelt op 'nieuwe FIFA': Dan kun je lang wachten
Van Praag spreekt op persoonlijke titel

KNVB-voorzitter zinspeelt op 'nieuwe FIFA': "Dan kun je lang wachten"

17-12-2014 12:12
1

Michael van Praag zinspeelt op de invoering van een nieuwe wereldvoetbalbond ter vervanging van de FIFA. De KNVB-voorzitter hoopt zo met een schone lei te kunnen beginnen.

Dit zegt op persoonlijke titel in het kerstnummer van Voetbal International. Hij hoopt dat er op die manier veranderingen worden doorgevoerd in het voetbal. Van Praag heeft het namelijk wel een beetje gehad met de FIFA en vooral voorzitter Sepp Blatter kan bij Van Praag weinig goed doen. Blatter stelde zich op 78-jarige leeftijd opnieuw verkiesbaar voor de rol van FIFA-preses en steekt zijn kop in het zand als het om omkoping en kritiek gaat.

Tijd voor verandering, denkt Van Praag. Een nieuwe voetbalbond zou volgens hem een mooie stap zijn. "Daarvoor heb je nu in het congres een tweederde meerderheid nodig. Mijn persoonlijke mening is dat als je echt veranderingen wilt, je een nieuwe wereldvoetbalbond moet oprichten'', zegt Van Praag. ''Ik denk dat dit de enige manier is, dan kun je vanaf scratch beginnen."

Vervolgt: "Wij zijn als Nederland een van de oprichters van de FIFA. Dat gaat al terug naar 1904. Ik vind dat je als founder een extra verantwoordelijkheid hebt. Ik zou het weleens willen bespreken met een aantal anderen. Misschien is het niet eens realistisch, maar als je gaat wachten totdat er een congres komt waar het anders gaat, dan kun je lang wachten."