Gemopper op Mourinho: 'Hij dacht: ik kom even met een leuke quote'
PSG en Chelsea zijn aan elkaar gekoppeld bij de CL-loting

Gemopper op Mourinho: 'Hij dacht: ik kom even met een leuke quote'

17-12-2014 12:58

Paris Saint-Germain en Chelsea werden deze week aan elkaar gekoppeld tijdens de Champions League-loting. Het levert behalve twee wedstrijden tussen vele topspelers, ook een mini-strijd aan de zijlijn op.

Na bekendmaking van de loting probeerde PSG-coach Laurent Blanc niet mee te gaan in de psychologische spelletjes van José Mourinho. De Portugese trainer van Chelsea had voorafgaand aan de loting al aangegeven graag tegen Paris Saint-Germain te spelen. Blanc hapte daarna niet. "Heeft Mourinho de psychologische oorlogsvoering gewonnen? Als hij een punt wint, is het omdat hij een spelletje speelt. Ik hoef geen spelletje te spelen met José", citeert FourFourTwo de Fransman. "We kennen hem, we kennen hem heel goed. De media vinden dat leuk, jullie houden van zijn quotes."

Blanc erkent evenwel dat Mourinho een goede coach is, die ongetwijfeld zijn huiswerk heeft gedaan en zijn (mogelijke) tegenstanders goed kent. "Hij wist dat Paris een van die ploegen was en dacht: 'Ik kom even met een leuke quote'", moppert Blanc verder. Hij liet in het midden of hij de loting een goede vindt. "Aan het einde van de beide wedstrijden, zullen we dat weten. Ik weet wel dat Chelsea een heel goed team is, we kennen ze goed", refereert hij aan de ontmoeting van vorig jaar. Toen gingen de Londenaren door naar de laatste acht op basis van gescoorde uitdoelpunten (3-3).