Wenger over Henry: 'Je kunt zeggen dat hij iedereen in de maling heeft genomen'
Henry maakte 226 doelpunten voor Arsenal

Wenger over Henry: 'Je kunt zeggen dat hij iedereen in de maling heeft genomen'

17-12-2014 13:30

Thierry Henry vindt het na twintig jaar profvoetbal mooi geweest en hangt de voetbalschoenen aan de wilgen. Arsenal-coach Arsène Wenger is lyrisch over zijn voormalige pupil.

Henry gaat na zijn carrière als analist bij Sky Sports aan de slag. De topscorer aller tijden van Arsenal was als jonkie nog geen absolute topspits, zag Wenger destijds. Henry speelde al bij AS Monaco en Juventus voordat hij in Londen neerstreek, maar scoorde daar niet bijzonder veel. "Hij wist niet hoe hij doelpunten moest maken", zegt Wenger in gesprek met L'Equipe. Henry speelde een half jaar in Turijn bij Juventus, maar was daar vleugelaanvaller in plaats van spits. Bij Arsenal kwam de Franse spits er eerst ook niet aan te pas, aangezien Davor Suker, Dennis Bergkamp en Nwankwo Kanu ook in de spits uit de voeten konden.

"Ik wilde hem aan Nicolas Anelka koppelen, maar Anelka ging naar Real Madrid", aldus Wenger. "Thierry kwam eerst niet in het team, want er waren andere spelers die nog voor hem stonden in de pikorde. Op een dag besloot ik om hem centraal op te stellen. Hij zei: 'coach, ik weet niet hoe ik doelpunten moet maken'. Je kunt wel zeggen dat hij iedereen in de maling heeft genomen", besluit Wenger over zijn voormalige pupil. Henry kwam in totaal tot 226 doelpunten voor The Gunners.