'Overgang van wonderkind naar Bayern op losse schroeven; Arsenal en Real loeren'
"Wat ik wel kan zeggen, is dat Martin snel kerstvakantie heeft"

'Overgang van wonderkind naar Bayern op losse schroeven; Arsenal en Real loeren'

17-12-2014 14:12
14

Het Noorse wonderkind Martin Odegaard mag vanaf woensdag een profcontract tekenen. Hij is namelijk zestien jaar geworden. Van een rustige verjaardag is echter geen sprake.

Al tijden strijden zo ongeveer alle topclubs in de wereld, waaronder Ajax, om de handtekening van het supertalent, dat zijn wedstrijden bij Stromsgodset IF speelt. De verwachting is dat hij Noorwegen voor Duitsland gaat verruilen en ploeggenoot van Arjen Robben gaat worden bij Bayern München. Odegaard ging dinsdag ook op bezoek bij Arsenal, wat volgens het Noorse TV2 weer kan betekenen dat hij naar Engeland verhuist. Op de vraag of de jonge Odegaard woensdag een contract tekent bij een Europese topclub, antwoordt zijn vader Hans Erik Odegaard mysterieus.

"Wie weet, je weet maar nooit. Nee, we denken niet dat Martin vandaag een contract gaat tekenen. Maar nu ga ik weer op dingen in, waar we niet over zouden praten. We willen niet nog meer aandacht op ons vestigen", meent Odegaard senior. "Er komen namelijk steeds meer geruchten. Ik heb gelezen dat hij bij tien clubs zo ongeveer heeft getekend. Voor zover ik weet, is die beslissing nog niet genomen. Wat ik wel kan zeggen, is dat Martin snel kerstvakantie heeft."

Ook Real Madrid wordt veel genoemd als nieuwe club van de jongeling. Volgens het Spaanse Marca heeft de vader van Odegaard Real verzocht om hem meer tijd te geven, om eventuele twijfels weg te kunnen nemen. In Madrid zou Odegaard in de voorbereiding op het nieuwe seizoen kunnen meetrainen en vervolgens worden verhuurd.