'Na PSV is ook Ajax onder de indruk van vijftienjarig kroonjuweel van AS Roma'
Scamacca kan naar diverse clubs in Europa

'Na PSV is ook Ajax onder de indruk van vijftienjarig kroonjuweel van AS Roma'

17-12-2014 14:35
24

Voetbal International meldt in de kersteditie dat Ajax het vijftienjarige talent Gianluca Scamacca voor de neus van PSV hoopt weg te slepen. De jongeling speelt nu nog in de jeugd van AS Roma.

Scamacca wordt in eigen land de nieuwe Zlatan Ibrahimovic genoemd. Aangezien hij nog maar vijftien is, mag Scamacca nog geen profcontract tekenen. Op 1 januari, als hij zestien wordt, mag dat wel. De zaakwaarnemers van de Italiaanse puber leuren al tijden met hem en hopen Scamacca aan een grote club te slijten, weet Voetbal International.

Wedden

Meer odds

Gaetano Paolillo en zijn zoon Dario zijn de belangenbehartigers van de aanvaller en bezoeken vele clubs. Scamacca was laatst al bij PSV op visite bij De Herdgang. De Eindhovenaren zijn zeer gecharmeerd van de jonge speler, die waarschijnlijk niet in Rome zal blijven. De zaakwaarnemers eisen namelijk een fors salaris, waarmee AS Roma vooralsnog niet akkoord gaat. Scouts van Europese clubs raakten onder de indruk toen Scamacca tweemaal scoorde in de jeugdinterland tussen België onder 15 en Italië onder 15.

Inmiddels heeft ook Ajax zich aangesloten bij het rijtje geïnteresseerde clubs. De jacht op jonkies – Ajax wil ook het Noorse wonderkind Martin Odegaard binnenhalen – staat volgens VI haaks op de visie die Johan Cruijff bij Ajax heeft uitgestippeld. De legendarische nummer veertien pleit er namelijk voor dat spelers zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving blijven en pas op een latere leeftijd vertrekken.