Geplaagde ploeg wil Eredivisie even vergeten: 'Laatste acht is hartstikke goed'
"Voor ons is dit een belangrijke wedstrijd, het zijn wedstrijden die op zich staan"

Geplaagde ploeg wil Eredivisie even vergeten: 'Laatste acht is hartstikke goed'

17-12-2014 15:11

NAC Breda heeft een uiterst moeizaam seizoen in de Eredivisie, de KNVB Beker kan alle pijn iets verzachten. Donderdag speelt de Brabantse ploeg om een plaats bij de laatste acht in het Nederlandse bekertoernooi tegen Excelsior. Trainer Eric Hellemons hoopt op 'een succesje'.

"Voor ons is dit een belangrijke wedstrijd, het zijn wedstrijden die op zich staan", zegt Hellemons op het digitale thuis van NAC. "Het zou lekker zijn als we een succesje kunnen boeken voor de winterstop, dat hebben we wel nodig. Qua training, voorbereiding en analyse is dit niet verschillend van competitiewedstrijden. Daar wijken we niet vanaf."

Een bekersucces kan de problemen in de competitie mogelijk een beetje naar de achtergrond drukken. "Als je bij de laatste acht zit, is dat hartstikke goed. We dachten dat de winst tegen Cambuur iets extra's kon geven tegen Heerenveen, maar daar hebben we te weinig van teruggezien. Niet in de wil, want die was er absoluut wel, maar in de uitvoering. Zeker verdedigend. Het veld was tegen Heerenveen te groot en in de creativiteit hebben we te weinig teruggezien."

"We moeten heel snel van dingen leren, die niet meer mogen voorkomen. De spelers zijn zich daar van bewust. Dat gaat ook om een stukje uitvoering. Nogmaals, je moet dat soort dingen vergeten als in: niet meer doen. Wel moet je het meenemen en naar oplossingen kijken", aldus Hellemons.