De Boer: Teleurstelling voor Fischer, maar hij ziet het nog steeds positief in
Fitte selectie zorgt voor glimlach in Amsterdam: "Ik heb het gevoel dat de groep nu op zijn fitst is"

De Boer: "Teleurstelling voor Fischer, maar hij ziet het nog steeds positief in"

17-12-2014 15:24
4

Frank de Boer is op dit moment een tevreden trainer. De oefenmeester werkt met een grotendeels fitte selectie naar de laatste twee wedstrijden van het kalenderjaar toe. Ajax sluit 2014 af met een bekerwedstrijd tegen Vitesse en een ontmoeting met Excelsior in de Eredivisie.

"Iedereen is fit, op de vaste blessures van de afgelopen weken na. We hebben de laatste jaren laten zien een fitte selectie te hebben. Dat is nu weer zo. Ik heb het gevoel dat de groep nu op zijn fitst is", aldus De Boer, die met de 'vaste blessures' doelde op Nicolai Boilesen, Kolbeinn Sigthórsson, Niki Zimling en Viktor Fischer, op het digitale thuis van Ajax. "Boilesen gaat redelijk de goede kant op, datzelfde geldt voor Kolbeinn. Over Niki moeten we nog even afwachten."

Minder goed nieuws was er over Fischer, die door blessureleed dit seizoen nog geen minuut speelde. "Viktor trainde vandaag binnen. Hij heeft een kleine terugslag, maar niet zodanig dat we ons zorgen moeten maken. Als je er lang uit bent geweest, kan je een reactie krijgen. Voor Viktor is dit een teleurstelling, omdat hij zo snel mogelijk fit wil zijn, maar hij ziet het nog steeds positief in."

De Boer was tevreden over de laatste training in aanloop naar het bekerduel met Vitesse. "De jongens straalden plezier uit, maar ook concentratie. Dat is wat je wil zien", aldus de Ajax-trainer, die de A-junioren Abdelhak Nouri en Donny van de Beek mee liet trainen.