'Denk je nu echt dat Ajax of PSV de jeugdopleiding anders gaan doen?'
"We moeten wat doen en er niet alleen maar over praten"

'Denk je nu echt dat Ajax of PSV de jeugdopleiding anders gaan doen?'

17-12-2014 16:09
11

Ruud Gullit verwacht weinig ontwikkelingen in het Nederlandse voetbal naar aanleiding van het KNVB-congres. De voormalig voetballer was zelf niet aanwezig in Utrecht. Hij wil wel praten over de toekomst van het voetbal in ons land, maar dan alleen 'als het nut heeft'.

"Ik had toch niks kunnen zeggen en denk je nu echt dat Ajax of PSV door deze bijeenkomst de jeugdopleiding anders gaan doen?", zegt Gullit in gesprek met NUsport. De elf speerpunten die de KNVB maandag naar buiten bracht voor de toekomst van het Nederlands voetbal doen Gullit weinig. "Het is een opsomming van dingen die we eigenlijk al weten. Ik heb dat soort bijeenkomsten veel meegemaakt en wat gebeurt er nu met die informatie? Dat weten we niet."

Er was kritiek op het KNVB-congres dat mensen als Gullit, Bert van Marwijk en Willem van Hanegem niet kwamen opdagen. "De meeste mensen die ik sprak, snappen het heel goed. Het lastige is dat iedereen een mening heeft en iedereen een beetje gelijk heeft. Ze praten ook allemaal in hun eigen straatje. Maar we moeten wat doen en er niet alleen maar over praten."

Het idee om met kleinere groepen over bepaalde problemen in het voetbal te praten spreekt Gullit wel aan. De voormalig voetballer wil bij dat soort gesprekken wel aanschuiven. "Dat lijkt mij veel zinvoller. Ik wil wel dat iets nut heeft. Zelf ben ik vooral geïnteresseerd in wat ze bij de amateurs doen, want daar komen die jonge spelers vandaan. Maar die jeugdtrainers in Amsterdam ken ik allemaal al en spreek ik ook regelmatig."