De Boer: Het kampioenschap kunnen ze uit hun hoofd zetten
Amsterdammers donderdag in de beker tegen Vitesse

De Boer: "Het kampioenschap kunnen ze uit hun hoofd zetten"

17-12-2014 16:39
6

Dat Vitesse in de Eredivisie tien plaatsen lager staat dan Ajax, zegt Frank de Boer niet zoveel. Beide teams treffen elkaar donderdagavond in de achtste finales van de KNVB beker.

"Vitesse leeft onder zijn stand en staat er op dit moment slecht voor", blikt De Boer vooruit op de clubsite. "Het kampioenschap kunnen ze uit hun hoofd zetten. De enige prijs die overblijft is de beker. Wij moeten zorgen dat Vitesse ook daarvoor uitgeschakeld wordt."

"Het is een heel goed voetballende ploeg. Als je niet geconcentreerd en niet fel genoeg bent, dan kun je zomaar weggetikt worden", waarschuwt de coach, die ook mindere punten ziet. "Ze zijn heel wisselvallig. Niet alleen per wedstrijd, maar ook in wedstrijden zelf. Ze hebben heel goede momenten gedurende periodes van twintig minuten en vallen dan opeens terug. Dat moet een gebrek aan concentratie zijn. Anders kan ik het niet verklaren."

Na de Eredivisie en de Europa League lijkt het nationale bekertoernooi op de derde plaats te komen qua importantie. De Boer heeft echter ook persoonlijke doelen. "Kampioen worden is het belangrijkste. Maar ook de beker is een prijs. Ik heb twee keer in de Kuip voor de finale gestaan, was er dus al dichtbij. Nu wil ik hem wel een keer winnen."

Ajax speelt dit kalenderjaar nog twee wedstrijden. Na Vitesse wacht nog Excelsior. De Boer eist twee zeges om voldaan op 2014 terug te kunnen kijken. "Als dat niet lukt, is het een stuk minder, dat is duidelijk. Lukt het wel, dan hebben we in de competitie meer punten gehaald dan vorig seizoen, zijn we wederom door in de beker en hebben we Europa League gehaald in een poule met Barcelona en PSG. Dan kun je redelijk tevreden zijn, al hadden we graag overwinterd in de Champions League."