'Arsenal heeft genoeg gezien en klopt in Schotland aan voor Van Dijk'
Nederlandse verdediger mag dromen van toptransfer naar Engeland

'Arsenal heeft genoeg gezien en klopt in Schotland aan voor Van Dijk'

17-12-2014 16:42
12

Virgil van Dijk lijkt in januari zijn gedroomde transfer naar de Premier League te krijgen. De Nederlandse verdediger van Celtic wordt al maanden in verband gebracht met een transfer naar Engeland, Arsenal neemt nu het voortouw, klinkt het in de Engelse roddelpers.

Volgens het Britse tabloid The Daily Mail zouden de Londenaren op het punt staan om een eerste bod bij Celtic neer te leggen voor de oud-verdediger van FC Groningen. De Schotse topclub heeft meermaals te kennen gegeven Van Dijk niet te willen laten vertrekken, maar door de sportieve stap voorwaarts die de verdediger kan maken lijkt die wens onhaalbaar.

Arsenal-trainer Arsène Wenger wil zijn laatste linie graag van extra kwaliteit voorzien. De club liet Thomas Vermaelen in de zomer naar FC Barcelona vertrekken, terwijl Laurent Koscielny door blessures lang niet altijd inzetbaar was. Per Mertesacker lijkt bovendien in een vormcrisis te verkeren. De 23-jarige Van Dijk moet Wenger meer opties bieden.

De Londenaren werden eerder ook in verband gebracht met West Ham United-verdediger Winston Reid, maar de boulevardkrant schrijft dat Wenger in Van Dijk een betere optie met het oog op de lange termijn ziet. Door de financiële staat waarin Celtic verkeert zou de club de transfersom die het ontvangt voor de Oranje-international bovendien goed kunnen gebruiken.