Bosz wil 'volgende horde Ajax' ook nemen: Beker is belangrijk
Vitesse-trainer: "Het wordt qua spel denk ik een vergelijkbaar duel"

Bosz wil 'volgende horde Ajax' ook nemen: "Beker is belangrijk"

17-12-2014 16:43
3

Vitesse gaat donderdagavond op n de achtste finale van de KNVB Beker tegen Ajax. De club uit Arnhem gaat op bezoek in Amsterdam. Trainer Peter Bosz gaat voor de overwinning in het 'belangrijke' bekertoernooi.

"De beker is nog net zo belangrijk als aan het begin van het seizoen", zegt Bosz op het digitale thuis van Vitesse. In de competitie draait de ploeg van Bosz niet lekker, de club uit Gelderland staat momenteel twaalfde. Winst op Ajax en een plek bij de laatste acht in de KNVB Beker kan voor een positief gevoel zorgen bij Vitesse. "Het is een mooie prijs die we kunnen pakken. We hebben nu twee hordes genomen, donderdag volgt de derde."

Bosz, die met Vitesse de afgelopen zeven wedstrijden niet wist te winnen, moet het tegen Ajax doen zonder Arnold Kruiswijk en Dan Mori. "Daarnaast is ook Piet (Velthuizen, red.) er niet bij. En Rochdi (Achenteh) heeft dinsdag op de training een schop gehad. Hij is nog een twijfelgeval."

Vitesse, dat in het huidige bekerseizoen de amateurclub VVSB en FC Dordrecht uitschakelde, verloor in augustus met 4-1 op bezoek bij Ajax. "Het wordt qua spel denk ik een vergelijkbaar duel. Ajax wil voetballen en wij willen dat ook."