Strootman toont respect: Ga tegen hem niet zo tekeer als tegen een ander
"Toen ik later een keer een complimentje van hem kreeg, voelde dat best bijzonder"

Strootman toont respect: "Ga tegen hem niet zo tekeer als tegen een ander"

17-12-2014 17:04
2

Feyenoord krijgt in het nieuwe kalenderjaar te maken met Francesco Totti. In de Europa League spelen de Rotterdammers tegen het AS Roma van de levende legende. Kevin Strootman en Urby Emanuelson spelen samen met de Italiaan, de absolute vedette van de ploeg. "Hij voelt zich niet beter dan de rest."

"Hij heeft, geloof ik, twee keer zijn kruisbanden gescheurd en een keer zijn enkel gebroken, maar is nog steeds op topniveau actief", zegt Strootman in gesprek met Voetbal International over Totti. "Dat zegt alles over de manier waarop hij met zijn vak bezig is. Hij krijgt volledig de vrijheid om zichzelf op wedstrijden voor te bereiden. Heeft een eigen fysio. Vaak genoeg laat hij een groepstraining schieten, maar dan gaat hij op een ander veld sprints trekken."

"Hij weet na al die jaren in de top natuurlijk precies wat zijn lichaam nodig heeft. Ik vind het echt een heel bijzondere man. Totti, die naam alleen al", zegt Emanuelson. Strootman vult hem aan. "Jaaah, man. Geweldig! Ik heb vroeger ook een shirt gehad met zijn naam erop. Hij is hier al vijftien jaar aanvoerder. Ik ga tegen hem op het veld echt niet zo tekeer als tegen een ander. Natuurlijk zeg ik wel wat tegen hem als de situatie erom vraagt, maar het is wel Totti."

"Voor de fans is hij, terecht, een enorme held. Als wij met het team ergens heengaan, dan is het heerlijk als Totti erbij is. Die krijgt alle aandacht en wij kunnen gewoon doorlopen, haha", aldus Strootman. Emanuelson vervolgt. "En weet je wat het mooie is, het is ook nog eens een geweldige aardige kerel. Hij voelt zich niet beter dan de rest, terwijl hij natuurlijk wel speciaal is."

Voor Strootman was de aanwezigheid van Totti zelfs een extra reden om bij AS Roma te tekenen. "Daar denk je toch wel even aan, als je een aanbod krijgt. Toen ik voor het eerst naar de training ging, moest ik er nog aan denken: straks trainen met Totti. Toen ik later een keer een complimentje van hem kreeg, voelde dat best bijzonder. Dat is toch lekker als zo iemand zegt dat je goed hebt gespeeld", aldus de middenvelder in de papieren editie van VI.