Ajax is niet meer wat het geweest is, dat werkt in ons voordeel
"Ik denk dat onze spelers zeker niet minderwaardig zijn aan die van Ajax"

"Ajax is niet meer wat het geweest is, dat werkt in ons voordeel"

17-12-2014 17:53
4

Ajax neemt het na de winterstop in de Europa League op tegen Legia Warschau. De Amsterdammers zijn op voorhand de favoriet, al denkt men daar in Polen iets anders over.

Boguslaw Lesnodorski, voorzitter van Legia Warschau, is tegenover PolsatSport duidelijk wanneer het onderwerp Ajax ter sprake komt. "Ik ben zeer tevreden met Ajax als tegenstander", citeert Ajaxshowtime.com de Poolse preses. "De club is niet meer wat het geweest is. Dit is niet meer de club die van alle grote tegenstanders wint. Dat werkt in ons voordeel. Het zullen interessante wedstrijden worden, we zijn zeer aan elkaar gewaagd."

Een voordeel voor Ajax is dat de spelers inmiddels aardig wat Champions League-ervaring hebben opgedaan, meent de voorzitter. "Zij komen natuurlijk net uit de Champions League en hebben tegen Paris Saint-Germain en FC Barcelona gespeeld. Wij speelden in de Europa League toch tegen de kleinere Europese ploegen. Ajax zal dan ook als de absolute favoriet worden gezien. Maar dat zegt niks, op het veld is alles mogelijk. Ik denk dat onze spelers zeker niet minderwaardig zijn aan die van Ajax."