Vermeer geniet en weet wat hij wil: Weet niet beter dan kampioen worden
"Je moet geen tijd krijgen met je hoofd in de wolken te gaan lopen"

Vermeer geniet en weet wat hij wil: "Weet niet beter dan kampioen worden"

17-12-2014 18:10
2

Feyenoord speelt woensdagavond het belangrijke duel met PSV. Winst brengt de Rotterdammers dichter bij de koploper in de Eredivisie, bij een nederlaag groeit het gat naar twaalf punten. Kenneth Vermeer weet dat alleen winst telt als hij zijn doel wil bereiken.

"De achterstand is nog te overzien, als we winnen helemaal", zegt Vermeer in Voetbal International. "En dat is waarvoor we naar Eindhoven gaan, gewoon om daar te winnen. Dat is goed mogelijk. We kennen de kracht van PSV, maar óók de zwaktes."

"We weten wat ons te doen staat en we hebben ook bewezen dat we in staat zijn zulke wedstrijden te winnen, kijk naar Sevilla, Standard Luik", vervolgt de goalie zijn verhaal. "Als we dat voor elkaar krijgen, houden we druk op PSV. Ik ben naar Feyenoord gekomen om kampioen te worden. Dat is wat ik wil, dat is wat ik gewend ben. Ik weet eigenlijk niet beter dan kampioen worden."

Vermeer is met Feyenoord bezig aan een goede serie. Er is een serie neergezet van negen duels zonder nederlaag, daarin wist de doelman zeven keer de nul te houden. Een serie om trots op te zijn. "Als je leeft van wedstrijd naar wedstrijd, besef je dat niet zo heel erg. Maar als je het dan op een rijtje zet: natuurlijk kan ik wel genieten."

"Ik ben keeper, ik speel ieder duel om de nul te houden, dat is de basis om wedstrijden te winnen. Het klinkt raar, leven van week naar week, maar ik denk dat het goed is. Je moet geen tijd krijgen met je hoofd in de wolken te gaan lopen, want een terugval ligt altijd op de loer. Niet dat ik er bang voor ben overigens, het is alleen iets waarvoor je wel steeds scherp moet zijn", aldus de voormalig Ajacied.