LIVE: PSV in extremis langs Feyenoord in sensationele topper (gesloten)

17-12-2014 22:30
67

Vanavond staat de absolute kraker tussen PSV en Feyenoord op het programma. De thuisploeg is bij winst winterkampioen, terwijl Feyenoord de aansluiting met de top niet wil verliezen. Het belooft een spannende avond te worden in een volgepakt Philips Stadion. VoetbalPrimeur zal je de hele avond op de hoogte houden van alle ontwikkelingen in Eindhoven.

22:38: AFGELOPEN! PSV boekt een sensationele zege op Feyenoord en gaat als winterkampioen de winterstop in.

22:37: Depay weet op aangeven van invaller Jozefzoon de 4-3 te maken.

22:36: Kazim-Richards met het laatste tikje. Netjes!

22:34: DOELPUNT! PSV lijkt de overwinning binnen te hebben. Depay maakt diep in de blessuretijd de 4-3 voor de Eindhovenaren

22:30: GOAL! Kazim-Richards kopt de gelijkmaker binnen voor Feyenoord (3-3).

22:26 De Rotterdammers proberen het wel, maar het lijkt aanvallend niet meer bij machten.

22:22: Feyenoord weet tien minuten voor tijd bijna de gelijkmaker te produceren, maar de ingevallen Basaçikoglu kopt net naast.

22:19: Namens PSV heeft Willems een gele kaart ontvangen.

22:16 Nelom, Wilkshire en El Ahmadi kregen al geel. Clasie heeft inmiddels ook een gele kaart gekregen van Kuipers.

22:15: Feyenoord is op zoek naar de gelijkmaker, maar uit de snelle counters blijft PSV de gevaarlijkste ploeg.

22:10: Een hattrick van De Jong. Uit een hoekschop knikt de aanvaller hard binnen.

22:09: De gelijmaker: Goede voorzet en knap binnen gekopt door De Jong

22:06: GOAL! Luuk de Jong maakt een hattrick en zet PSV op voorsprong!

22:01: DOELPUNT! Luuk de Jong knikt PSV op gelijke hoogte met een goede kopbal 2-2.

21:57: Een goede vrije trap van Depay eindigt in het zijnet.

21:52: Het eerste wapenfeit van de tweede helft komt op naam van Wijnaldum, maar de middenvelder schiet de bal hoog over het doel van Vermeer.

21:45: De spelers zijn weer terug op het veld en we beginnen met de tweede helft.

21:32 Het rustsignaal heeft geklonken. Feyenoord staat op een 1-2 voorsprong in het Philips Stadion.

21:30: Een geweldige assist van Clasie op El Ahmadi, die oog in oog met Zoet doeltreffend afrond.

21:26: GOAL! El Ahmadi zet Feyenoord op 1-2.

21:22 Bruma heeft erg veel last van het veld. De verediger lijdt wederom balverlies waardoor Manu gevaarlijk kan worden, maar Zoet is attent en komt goed zijn doel uit.

21:18: Wat een ontzettend hard schot van Depay. Feyenoord-doelman Vermeer weet de bal tot hoekschop te verwerken.

21:15: Het spel blijft op en neer golven. De kansen stapelen zich in een razend tempo op, ditmaal is het Zoet die redding brengt op een gevaarlijke kopbal.

21:14: De thuisploeg lijkt sterker te worden en komt bijna op voorsprong, maar de kopbal van Wijnaldum raakt de deklat.

21:12: Nog binnen het half uur krijgt ook Nelom een gele kaart voor een overtreding op Hendrix.

21:10: De Jong lijkt een overtreding te maken, maar de scheidsrechter laat doorspelen en de spits weet wel raad met dit buitenkansje. Prima doelpunt!

21:06: GOAL! De Jong zet PSV geheel tegen de verhouding in op 1-1

21:04: PSV moet oppassen dat het niet tegen een grotere achterstand aanloopt. El Ahmadi zet goed voor, maar de instormende Immers kan de bal niet in het doel glijden.

21:02: Manu gaat eenvoudig langs de doelman en schuift de boel in het doel. Bruma lijkt de bal uit het doel te kunnen houden, maar glijd weg op het slechte veld. Prima afgemaakt!

21:00: Kuipers geeft wederom een gele kaart aan een Feyenoorder. Wilkshire staat nu in het boekje genoteerd!

20:58: DOELPUNT! Manu zet Feyenoord op een verdiende 0-1 voorsprong.

20:56: De eerste gele kaart van de wedstrijd is een feit. El Ahmadi krijgt een gele kaart voor een overtreding op Guardado.

20:54: We zijn een kleine tien minuten onderweg in Eindhoven. De Rotterdammers beginnen erg brutaal aan de beginfase, maar tot grote kansen heeft het nog niet geleid.

20:47: De eerste dreigende aanval is voor Feyenoord, maar El Ahmadi wordt terecht teruggefloten voor buitenspel.

20:45: Kuipers heeft voor het eerst op zijn fluit geblazen en dat betekent dat we zijn begonnen.

20:31: De topper in Eindhoven staat onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.

20:15: PSV en Feyenoord zullen over een half uur aftrappen op een zeer matige grasmat in het Philips Stadion.

20:06: Fred Rutten heeft een verrassende keuze gemaakt in zijn opstelling. De oefenmeester begint met Wilkshire in aanval en Boulahrouz neemt de positie in de verdediging over. Een tachtische verschuiving met het oog op het aanvallende spel van vleugelverdediger Willems.

20:00: De opstellingen uit Eindhoven zijn binnen. Bij de thuisploeg heeft coach Cocu geen plek in het elftal voor Maher. De middenvelder zal op de bank moeten plaatsnemen. Hendrix zal samen met Wijnaldum en Guardado het middenveld vormen. Feyenoord heeft in tegenstelling tot de thuisploeg wel flink moeten puzzelen. Toornstra viel afgelopen weekeinde uit met een hamstringblessure, terwijl Boëtius enkele uren voor de wedstrijd moest passen vanwege ziekte.

Opstellingen:
PSV: Zoet; Willems, Rekik, Bruma, Arias; Hendrix, Wijnaldum, Guardado; Depay, De Jong, Narsingh.

Feyenoord: Vermeer; Boulahrouz, Van Beek, Kongolo, Nelom; Clasie, Immers, El Ahmadi; Wilkshire, Kazim-Richards, Manu.