Koeman trekt lange neus: Als ik eerlijk ben is wat ik nu doe leuker. Punt
"Elke dag op het veld, ieder weekeinde een fantastische wedstrijd"

Koeman trekt lange neus: "Als ik eerlijk ben is wat ik nu doe leuker. Punt"

17-12-2014 20:34
2

Ronald Koeman treurt geen moment meer om het feit dat niet hij, maar Guus Hiddink de huidige bondscoach van het Nederlands elftal is. Bij Southampton heeft hij het ondanks een vormdip geweldig naar zijn zin.

"Ik denk er geen seconde meer over na, over dat bondscoachschap, ook al word ik er nog regelmatig mee geconfronteerd", vertelt Koeman aan Voetbal International. "Ik wilde het doen, had het fantastisch gevonden, maar het werd niks. Punt. En als ik eerlijk ben is wat ik nu doe leuker."

De manager geniet bij Southampton. "Elke dag op het veld, ieder weekeinde een fantastische wedstrijd. Dit is een fantastische stap, zeker ook voor mij. Ik werk nu tussen de Mourinho's, de Wengers en de Pellegrini's. Ik ken ze, heb een verleden met ze. Alle toptrainers zitten hier of in Spanje. Wenger kwam ik al tegen als trainer van Ajax, met Mourinho heb ik gewerkt bij Barcelona."

"Als je het over respect hebt, is het respect van dat soort mensen mij het meeste waard. Zij hebben afgelopen zomer ook gezien wat er allemaal vertrok bij Southampton. Die weg, die weg, die weg, nieuwe trainer. Wat moest dat worden? Als Arsène Wenger dan zegt dat Southampton rustig is gebleven, gewerkt heeft aan een speelwijze en herkenbaar voetbal speelt, is dat heel mooi om te horen van een vakgenoot."