Ziyech leidt Twente en geeft visitekaartje af met geweldige treffers in Doetinchem

Ziyech leidt Twente en geeft visitekaartje af met geweldige treffers in Doetinchem

17-12-2014 20:36
5

FC Twente heeft zich ten koste van De Graafschap bij de laatste acht gevoegd in het nationale bekertoernooi. De oostelijke derby in stadion De Vijverberg in Doetinchem eindigde woensdagavond in 2-4.

Jesús Corona en Hakim Ziyech maakten ieder twee treffers voor de bezoekers, fraaie bovendien. Vincent Vermeij had de gastheren uitzicht gegeven op een stunt. De tweede Doetinchemse treffer, die op naam kwam van Twente-verdediger Andreas Bjelland, bracht die hoop niet terug.

Bij rust leidde Twente met 2-1, tegen de krachtsverhouding in. De Graafschap domineerde en kwam vroeg op voorsprong. Doelman Sonny Stevens, die ook nu de voorkeur had boven Nick Marsman, dacht de bal na een hoekschop zo op te kunnen vangen toen Vermeij, zoals het een beweeglijke spits betaamt, voorkroop en raak kopte.

De thuisclub kreeg goede kansen op meer, via onder anderen Jerry van Ewijk en Kristopher Vida. Twente liet het bij een poging van Orlando Engelaar (hoog over). Totaal onverwacht kwam de eredivisionist op gelijke hoogte door Corona. Zijn volley met halve draai in de lucht was bezienswaardig. Vlak daarna had ook Ziyech succes na een counter.

Na de hervatting kwam De Graafschap steeds minder in de buurt van Stevens. Diens Doetinchemse collega Hidde Jurjus kreeg het steeds drukker. Youness Mokhtar kon hij nog van scoren afhouden, Corona niet. De Mexicaan pikte na een uur een fijn passje van Cuco Martina op en trof uit een moeilijke hoek met een venijnige knal via de paal doel. Ziyech besliste het duel met vooruitziende blik, van een meter of 45. (ANP)