Dortmund kan zich meten met opvolger, Nederlanders met handen in het haar
Waanzinnig slot in Frankfurt

17-12-2014 21:55

Borussia Dortmund slaagt er in de Bundesliga maar niet in te ontsnappen aan het degradatiegevaar. Woensdagavond liet de ploeg van Jürgen Klopp voor eigen publiek een zege op VfL Wolfsburg glippen, de nummer twee van de ranglijst.

Vijf minuten voor tijd bezorgde de Braziliaanse verdediger Naldo de bezoekers een punt. Bas Dost had een basisplaats bij 'die Wölfe' maar scoorde niet. Pierre-Emerick Aubameyang en Ciro Immobile scoorden voor Dortmund.

Hertha BSC had op bezoek bij Eintracht Frankfurt ook een flinke sprong omhoog kunnen maken, maar had aan een voorsprong van 4-2 met tien minuten te gaan niet genoeg. Eintracht kwam nog langszij door twee goals in de blessuretijd van Alex Meier. Roy Beerens viel bij de Berlijners na minder dan een half uur geblesseerd uit.

Schalke 04 bracht de uitwedstrijd tegen Paderborn tot een goed einde, ook al bleef Klaas-Jan Huntelaar droog staan: 1-2.