'Mooi en professioneel gebaar' bij AZ: Ik had dit nodig, lijkt me duidelijk
"Dat hoort niet bij ons, want wij houden van snel voetbal"

'Mooi en professioneel gebaar' bij AZ: "Ik had dit nodig, lijkt me duidelijk"

17-12-2014 22:18

AZ schaarde zich woensdagavond bij de laatste acht in de KNVB Beker. NEC werd met 2-1 verslagen en daar mochten de Alkmaarders Muamer Tankovic dankbaar voor zijn.

De spits maakte met twee goals het verschil. Dat was hard nodig. "We hebben vandaag niet goed gespeeld. Het was allemaal een beetje sloppy. Het leek of we te relaxed waren en ons aanpasten aan het lage tempo van NEC. Dat hoort niet bij ons, want wij houden van snel voetbal. We kunnen vele beter dan we hebben laten zien. Toch hebben we deze overwinning verdiend, dat lijkt me duidelijk", vertelt hij op de clubsite.

"A nice goal", zegt Tankovic over zijn openingstreffer. "Ik kreeg een mooie bal van Steven Berghuis. Beautiful. Hij zag me diep gaan en het enige dat ik nog hoefde te doen was 'm in het net schieten. De keeper heeft de bal niet gezien, denk ik."

"Zondag miste ik tegen Feyenoord twee grote kansen. Daar had ik het na afloop moeilijk mee. Dus toen we nu een penalty kregen, vroeg ik aan Nemanja Gudelj of ik 'm mocht nemen. Dat vond Neno goed, een mooi en professioneel gebaar van hem. Hij neemt normaal de penalty's, maar wist dat ik deze twee goals vandaag nodig had."