Ajacied maakte nog geen overtreding sinds debuut: Ik doe alles voetballend
"Ik had niet gerekend op deze positie natuurlijk"

Ajacied maakte nog geen overtreding sinds debuut: "Ik doe alles voetballend"

17-12-2014 22:52
9

Jaïro Riedewald maakte vorig jaar met een grote klap zijn entree in de Eredivisie. Inmiddels heeft de Ajacied 222 minuten gespeeld in de hoofdmacht, in een andere rol dan gedacht.

Riedewald werd aanvankelijk gebruikt als linksback, maar Frank de Boer turnde hem de laatste maanden om tot verdedigende middenvelder. "Ik had niet gerekend op deze positie natuurlijk, op het middenveld. Ik heb al die minuten op die positie gemaakt, dat had ik sowieso niet verwacht", vertelt het achttienjarige talent aan AT5.

"Je verwacht natuurlijk dat je zoveel mogelijk gaat spelen, maar het ligt eraan hoe je jezelf ontwikkelt. Het is een leuke positie in het Ajax-systeem", vervolgt Riedewald. De laatste jaren sag de sleutel voor het Ajax-succes steeds bij de invulling van de controleurspositie. "Ik focus me nu op deze positie, want dat is waar de trainer mij ziet. Maar ik ben van nature nog steeds een verdediger die links in het centrum staat."

Riedewald maakte sinds zijn debuut tegen Roda JC, waarin hij twee keer scoorde, nog geen enkele overtreding. Hij probeert dat ook zo te houden. "Ik denk dat ik alles voetballend doe. De bal afpakken. Ik hoop dat ik zo min mogelijk overtredingen hoef te maken natuurlijk, tenzij het nodig is."