Cijfers PSV - Feyenoord: De Jong held, Bruma met de schrik vrij in absurde topper
VoetbalPrimeur maakt rapport op van zinderende avond in Eindhoven

Cijfers PSV - Feyenoord: De Jong held, Bruma met de schrik vrij in absurde topper

18-12-2014 00:00
18

PSV en Feyenoord deden woensdagavond aan klantenbinding in Eindhoven. In een zinderende topper trok PSV uiteindelijk aan het langste eind, door een goal in blessuretijd van Memphis Depay. VoetbalPrimeur was in het Philips Stadion en maakt rapport op.

Yorick Hokke
EINDHOVEN

PSV:
Jeroen Zoet – 6: Had het in de eerste helft behoorlijk druk, maar kwam in de tweede helft eigenlijk amper meer in de problemen.

Santiago Arias – 6: Had het in de eerste lastig met de bedrijvige Manu, maar was de Feyenoord-aanvaller in de tweede helft de baas.

Jeffrey Bruma – 4: Wat deed Bruma in hemelsnaam bij de 0-1? De verdediger leek een inzet van Manu makkelijk te kunnen keren, maar gleed de bal uiteindelijk zelf het doel in. Kolderiek.

Karim Rekik – 6: Vormde in de eerste helft een wankel verdedigingsduo met Bruma, maar maakte in de tweede helft een stuk sterkere indruk.

Jetro Willems – 7: De man van de laatste weken bij PSV. Verdedigend laat hij nog wel eens een steekje vallen, maar zijn passes zijn om van te watertanden.

Jorrit Hendrix – 6,5: Kreeg de voorkeur boven Adam Maher en stelde niet teleur. Straalt veel rust uit in zijn spel.

Andrés Guardado – 7: Pakte enorm veel ballen en vocht veel interessante duels uit met Clasie. Het valt op hoe balvast de Mexicaanse middenvelder is.

Georginio Wijnaldum – 7: Was met zijn passing en loopacties opnieuw van waarde voor PSV. Had in de tweede helft wel moeten scoren, maar zijn stift ging over het doel.

Luciano Narsingh – 6: Was zeer ijverig, maar het rendement kon zoals wel vaker beter. Werd uiteindelijk ook gewisseld voor Jozefzoon.

Luuk de Jong – 8: Drie echte spitsengoals van de man die steeds belangrijker lijkt te worden voor PSV. Dan verdien je de titel Man of the Match.

Memphis Depay – 6,5: Een fraaie assist op De Jong bij de tweede PSV-treffer, maar nog altijd was goed te zien dat Depay nog niet in goeden doen is. In blessuretijd maakte hij echter alles in één klap goed met de winnende goal.

Invallers:
Florian Jozefzoon: Speelde te kort om beoordeeld te worden.

Feyenoord:
Kenneth Vermeer – 5,5: Voor het eerst sinds zijn transfer naar Feyenoord maakte Vermeer een matige indruk. Zijn uittrappen waren – mede door het slechte veld – vaak niet best. De goals troffen hem geen blaam.

Khalid Boulahrouz – 6,5: Mocht verrassend in de basis beginnen bij Feyenoord en deed het zeker niet onverdienstelijk. Had weinig last van Depay en voerde in de tweede helft zelfs een hoogstandje uit.

Sven van Beek – 5: Mag het zich net als Kongolo aanrekenen dat De Jong driemaal het net wist te vinden. Liet zich vaak makkelijk aftroeven.

Terence Kongolo – 5: Had een punt toen hij zich bij de eerste goal van De Jong beklaagde bij Kuipers, want hij werd wel degelijk vastgehouden. Was verder matig vanavond.

Miquel Nelom – 5: De laatste weken een van de beste Feyenoorders, maar ook Nelom maakte een fletse indruk. Kon weinig opkomen.

Jordy Clasie – 6,5: Ging voorop in de strijd bij Feyenoord, zoals eigenlijk altijd. Fantastische pass bij de 1-2 van El Ahmadi. Solliciteerde in de slotfase wel naar een rode kaart met een harde overtreding.

Lex Immers – 6: Zal vannacht nog wel een paar wakke schrikken, wetende dat hij de 2-3 op zijn schoen had. Leek echter te twijfelen.

Karim El Ahmadi – 6,5: Zijn doelpunt was om van te smullen, al was dat ook voor een groot deel te danken aan Clasie. Een van de beste Feyenoorders.

Luke Wilkshire – 5: Het experiment van Rutten om Wilkshire rechtsbuiten te zetten was niet bijster geslaagd. De Australiër leverde veel ballen in en tot veel voorzetten kwam hij niet.

Colin Kazim-Richards – 6,5: Was zaterdag een van de beste spelers aan de kant van Feyenoord en speelde ook nu niet slecht. Hield veel ballen vast voorin en tekende voor de belangrijke 3-3.

Elvis Manu – 6,5: Was in de eerste helft de gevaarlijkste man aan de kant van Feyenoord. Zorgde met zijn sterke lichaam voor onrust in de PSV-defensie en was (enigszins fortuinlijk) zelfs trefzeker.

Invallers:
Tonny Vilhena – Speelde te kort om beoordeeld te worden.
Bilal Basacikoglu - Speelde te kort om beoordeeld te worden.
Mitchell te Vrede – Speelde te kort om beoordeeld te worden.