Cocu stamelt: Wat een slot, het was een geweldige topper waar alles in zat
"Dit was geweldig voor het publiek"

Cocu stamelt: "Wat een slot, het was een geweldige topper waar alles in zat"

18-12-2014 00:09
9

Phillip Cocu besefte woensdag na de zinderende topper tegen Feyenoord maar al te goed dat PSV weer een concurrent lijkt te hebben afgeschud in de titelstrijd. Het verschil tussen de twee topclubs bedraagt met nog één wedstrijd te gaan in 2014 twaalf punten.

"Feyenoord staat nu op grote achterstand", zei Cocu. "Dit was een wedstrijd waar alles in zat, ik ben heel blij dat wij aan het langste eind hebben getrokken."

De confrontatie tussen PSV en Feyenoord had een krankzinnig slot, waarin de bezoekers eerst langszij kwamen, maar de winst toch diep in blessuretijd naar de Eindhovenaren ging (4-3). "Wat een slot", zo stamelde Cocu. "Het was een geweldige topper waar alles in zat, waar menig voetballiefhebber van heeft genoten."

"Dit was geweldig voor het publiek. Die 3-3 was een tik, omdat we er al bijna waren. Vorig jaar zouden we zo'n wedstrijd hebben weggegeven, nu pakken we 'm nog met 4-3. Dat is het grote verschil met het afgelopen seizoen. Dit zijn bonuspunten."

Cocu was niet blij met de manier waarop PSV zich in de eerste helft presenteerde. "We moesten veel eerder druk zetten, er was twijfel. We waren slordig aan de bal en dan speel je een moeilijke wedstrijd. Ik mistte ook wel een beetje het geloof en de overtuiging dat we hier een goed resultaat zouden halen."

Luuk de Jong, die voor een hattrick tekende, kreeg na afloop de bloemen van Cocu. "Wij zijn heel erg blij met een speler als Luuk in ons midden. Ik ben ook blij voor hem persoonlijk dat hij in een topwedstrijd zijn goals maakt. Hij is een hele belangrijke speler in ons team."