Stekelenburg grijpt zeldzame kans met beide handen aan met heldenrol
Nederlander stopt beslissende strafschop

Stekelenburg grijpt zeldzame kans met beide handen aan met heldenrol

18-12-2014 00:20
5

Maarten Stekelenburg heeft woensdagavond zijn kans gepakt bij AS Monaco. In de bekerwedstrijd tegen Olympique Lyon eiste hij een hoofdrol op tijdens de penaltyserie.

Stekelenburg mocht woensdag eindelijk debuteren in de hoofdmacht van Monaco, dat in de Coupe de la Ligue de degens kruiste met Lyon. De Nederlander stelde zijn ploeg niet teleur. Na negentig minuten zonder doelpunten viel er na zeven minuten in de verlenging wat te juichen voor het publiek, dat Monaco op voorsprong zag komen via Yannick Ferreira Carrasco.

Alexandre Lacazette klopte enkele minuten later Stekelenburg en dwong met die treffer een penaltyserie af. Daarin maakte beide ploegen lange tijd geen fout, tot Stekelenburg bij de beslissende, tiende penalty zijn moment pakte. De Nederlander stopte de strafschop van Lyon-speler Jordan Ferri.

Monaco staat door de zege in de kwartfinale van de Coupe de la Ligue, samen met Bastia, Nantes, Paris Saint-Germain, Saint-Etienne, Stade Rennes en Guingamp. De 32-jarige Stekelenburg maakte ruim vier maanden geleden de overstap naar Monaco, waar hij Danijel Subasic voor zich moet dulden.