Ajax maakt afweging: Die gaat Zivkovic misschien in de weg lopen
"Hij kan de komende jaren de spits van Ajax worden"

Ajax maakt afweging: "Die gaat Zivkovic misschien in de weg lopen"

18-12-2014 07:42
14

De spitspositie is bij Ajax al jaren de meest besproken positie en dat is dit seizoen niet anders. Frank de Boer laat Arek Milik en Kolbeinn Sigthórsson een strijd met elkaar uitvechten en hoopt dat hij nog wel even over beide spelers kan beschikken.

Vele fans zien weinig toekomst meer in Sigthórsson, maar De Boer hoopt de IJslander te behouden. "Ik heb liever niet dat Kolbeinn straks al vertrekt", zegt hij in Voetbal International. "Ik wil twee spitsen van hetzelfde niveau in mijn selectie hebben en Zivkovic is nu nog niet klaar voor het grote werk."

"Het gaat erom of Kolbeinn kan accepteren dat hij door zijn blessure een achterstand op Milik oploopt. Als Sigthórsson vertrekt zouden we misschien een andere spits moeten huren. En die gaat Zivkovic misschien in de weg lopen. Dat zijn de afwegingen die we maken", vervolgt de oefenmeester.

Milik
Naast Sigthórsson blijft ook Milik waarschijnlijk nog wel even in Amsterdam. Ajax kan de Pool voor een vastgesteld bedrag van 2,5 miljoen euro definitief overnemen. De optie wordt waarschijnlijk gelicht. "Die kans is groot", reageert De Boer. "We zijn tevreden over Arek. Hij kan de komende jaren de spits van Ajax worden."