Bekritiseerde Kuipers geeft Feyenoord gelijk: Dan kun je daar niet voor fluiten
"Dat betekent dat wij de verantwoordelijkheid nemen dat wij de overtreding hebben gemist"

Bekritiseerde Kuipers geeft Feyenoord gelijk: "Dan kun je daar niet voor fluiten"

18-12-2014 07:53
34

Ook de beste scheidsrechter van Nederland maakt weleens dure fouten. Het Feyenoord-kamp was tijdens en na de wedstrijd tegen PSV boos over het besluit van Bjorn Kuipers om de 1-1 van Luuk de Jong goed te keuren. Na afloop moest de arbiter inderdaad erkennen dat hij daar fout zat.

Kuipers gaf in de rust aan Jordy Clasie toe dat De Jong een overtreding had begaan en herhaalde die woorden na afloop bij FOX Sports. De PSV-spits trok aan de broek van Terence Kongolo, die daardoor onderuit ging. De Jong kon vervolgens eenvoudig scoren.

"Ik had volledig zicht op de situatie met de bal, dus ik zie dat moment met het vasthouden niet", zei Kuipers na de spectaculaire 4-3 wedstrijd. "Dat ziet mijn assistent ook niet, want hij kon dat vanuit zijn positie niet zien. Hij heeft ook de focus op buitenspel. Het zicht van de vierde man werd door spelers geblokt die hem in de weg staan, dus die heeft het zicht ook niet."

"Je ziet nog wel dat ik twijfel: waarom ligt die speler daar, is hij uitgegleden, is er een overtreding gemaakt? Ik krijg die input niet en je kunt niet fluiten voor iets wat je niet hebt waargenomen. Het is jammer dat De Jong deze overtreding maakt. Had ik het wel gezien, dan was het fluiten en een vrije trap."

In de rust kwamen de Feyenoord-spelers naar Kuipers toe en hij stond hen rustig te woord. "Dat betekent dat wij de verantwoordelijkheid nemen dat wij de overtreding hebben gemist en dat vertel ik ze ook. Het zijn vervelende momenten", besluit Kuipers.