De Boer voert wijziging door en loopt vooruit op mogelijke transfer in de winter
De Boer zoekt naar opvolger

De Boer voert wijziging door en loopt vooruit op mogelijke transfer in de winter

18-12-2014 08:24
3

Stefano Denswil is één van de kandidaten om na de winterstop de positie van Niklas Moisander in te nemen. De verdediger krijgt donderdagavond in het bekerduel met Vitesse alvast de kans om zich te bewijzen.

Ajax hoopt Moisander in de winterstop te verkopen. Vertrekt de Fin niet, dan dreigt voor hem een plek op de bank. "Niklas kan na de winterstop zomaar op de bank terechtkomen als hij blijft. Hij kan in elk geval minder gaan spelen, omdat we uiteindelijk verder moeten", verklaart De Boer, die donderdag al op het vertrek van de verdediger vooruit loopt.

De oefenmeester heeft tegen Vitesse een basisplek ingeruimd voor Denswil. De centrale verdediger, die dit seizoen pas één competitiewedstrijd speelde, krijgt de kans om te laten zien dat hij deze winter of uiterlijk komende zomer de plek van Moisander kan overnemen. De 21-jarige Denswil is echter niet de enige die op dat plekje aast, ook Nick Viergever hoopt uiteindelijk in het centrum terecht te komen. Daarnaast zinspeelt de rechtsbenige Mike van der Hoorn op meer speeltijd en is Jaïro Riedewald van nature ook een verdediger die links in het centrum staat.