Ajax-fans moeten nog even op duo wachten: Dat moment komt steeds dichterbij
"Het is bewezen dat we Schöne keihard nodig hebben"

Ajax-fans moeten nog even op duo wachten: "Dat moment komt steeds dichterbij"

18-12-2014 09:04
1

Frank de Boer is erg te spreken over de ontwikkeling van de jonge Ajax-spelers. Ricardo Kishna en Anwar El Ghazi zijn twee van de laatste talenten die uit de eigen jeugdopleiding zijn doorgestroomd. Voor een basisplek voor beiden vindt De Boer het echter nog te vroeg.

Ajax-fans vragen zich al verlekkerd af wanneer De Boer ervoor kiest om Kishna én El Ghazi in de basis te zetten, maar de trainer houdt voorlopig vast aan Lasse Schöne op ene flank en Kishna óf El Ghazi op de andere. "Het is bewezen dat we Schöne keihard nodig hebben. Lasse scoort altijd minimaal een zesje", verklaart hij in gesprek met Voetbal International.

"Voor Ricardo en Anwar geldt dat nog niet. Daarom brengen we ze rustig. Als ik het gevoel heb dat ze een constant niveau kunnen halen, zou het zomaar kunnen dat ik met twee echte vleugelspelers ga spelen. Dat moment komt steeds dichterbij", aldus De Boer, die ook positief is over de nieuwste lichting. 
Donny van de Beek (17), Vaclav Cerny (16) en Abdelhak Nouri trainen al geregeld met de hoofdmacht mee.

De volgende stap is dat zij minuten maken bij Jong Ajax. "Zodat ze leren wat grote mannenvoetbal inhoudt. Ik ben heel tevreden over hun ontwikkeling en ook van andere talenten uit de A1: hoe ze nadenken over voetbal, hoe ze hun doelen willen bereiken. Ik verwacht dat volgend seizoen de eerste talenten uit de junioren bij de A-selectie zullen aansluiten."