De Boer lovend: 'Ik denk dat deze groep in alle aspecten ietsje verder is'
Ajax-trainer: "Van balbezit tot balverlies hebben ze het aardig in de smiezen"

De Boer lovend: 'Ik denk dat deze groep in alle aspecten ietsje verder is'

18-12-2014 13:37
51

Ajax staat er goed voor, zelfs beter dan een jaar geleden. Dat is de conclusie die trainer Frank de Boer met nog twee wedstrijden te gaan voor de winterstop trekt.

De titelverdediger neemt achter PSV de tweede plek in in de Eredivisie, het gat met de koploper bedraagt vier punten, staat donderdag in de achtste finales van de KNVB Beker tegenover Vitesse en plaatste zich voor de knock-outfase van de Europa League. In het nieuwe jaar is Legia Warschau de tegenstander van de Amsterdammers. Volgens De Boer is zijn ploeg sterker dan een jaar geleden.

"Ik denk dat deze groep in alle aspecten ietsje verder is dan vorig jaar. We hebben een goede selectie, dus ik kan mensen tegen elkaar inwisselen. Van balbezit tot balverlies hebben ze het aardig in de smiezen. We zijn goed op weg naar het gewenste niveau", zegt De Boer in gesprek met De Telegraaf. De trainer hoopt met Ajax voor de vijfde keer op rij kampioen van Nederland te worden.

"Misschien zal uiteindelijk blijken dat er door de concurrentie van Feyenoord en PSV meer punten nodig zijn dan afgelopen seizoen. Maar je moet naar jezelf kijken. Wat de ontwikkeling van het team en de ontwikkeling van het individu is. Meer kun je toch niet doen. Uiteindelijk moet dat genoeg zijn voor het kampioenschap", aldus De Boer in Telesport.