'Marco is gepakt, goed zo, en krijgt daarvoor een buitengewoon hoge straf, prima'
Duits international reed jaren zonder rijbewijs rond: "Hij ziet zijn fout in"

'Marco is gepakt, goed zo, en krijgt daarvoor een buitengewoon hoge straf, prima'

18-12-2014 13:58
1

Marco Reus zorgde donderdag voor opschudding in Duitsland. De sterspeler van Borussia Dortmund bleek al jaren zonder rijbewijs rond te rijden in zijn Aston Martin. Eerder dit jaar liep hij tegen de lamp tijdens een verkeerscontrole. Reus moet een boete van 540.000 euro betalen voor het vergrijp, meldde Bild.

De Duits international, inmiddels 25, nam in het verleden wel rijlessen, maar legde nooit examen af. Toch kon hij zich jarenlang zonder papiertje voortbewegen op de snelweg. Borussia Dortmund reageert geschrokken op het nieuws, maar zal geen verdere stappen ondernemen tegen Reus. "Hij heeft beloofd dat het niet nog een keer zal gebeuren", zegt woordvoerder Sascha Fligge in de Duitse media.

"We hebben met Marco gesproken. Hij ziet zijn fout in, spreekt zelf van een enorme domheid. En omdat wij niet alleen veel waardering hebben voor de sporter Marco Reus, maar ook de persoon Marco Reus, zien wij geen reden om aan zijn woorden te twijfelen", vervolgt Fligge. Reus zelf stelt dat hij jaren later geen flauw idee heeft waarom hij koos voor deze 'oplossing'. Trainer Jürgen Klopp is blij dat de voetballer tegen de lamp is gelopen.

"Ik heb donderdagochtend met Marco gesproken", zegt Klopp in gesprek met Bild. "Marco is zelf volledig schuldig. Hij heeft een keer in zijn leven als jonge kerel een verkeerde afslag genomen." Dat het voor Reus - in zijn rol als bekende Duitser - moeilijk zou zijn geweest om op een bepaald moment alsnog rijlessen te nemen, vindt Klopp 'ergens wel begrijpelijk'. "Maar hij is gepakt, goed zo. Hij krijgt daarvoor een buitengewoon hoge straf. Dat is ook prima."

Binnen de club was niemand op de hoogte van het feit dat Reus niet in het bezit was van een rijbewijs. "Anders hadden we hem kunnen adviseren", zegt Klopp, die het karakter van zijn sterspeler niet in twijfel wil trekken. "Ik ken hem al meerdere jaren. Hij komt op mij niet over als iemand die zich op het randje van alles wat legaal is beweegt."