Chelsea-eigenaar Abramovic verliest in twee dagen tijd driehonderd miljoen euro
Economische crisis treft steenrijke clubeigenaren diep in de portemonnee

Chelsea-eigenaar Abramovic verliest in twee dagen tijd driehonderd miljoen euro

18-12-2014 14:43
8

Russische 'voetbalmiljardairs' Roman Abramovich, Alisher Usmanov en Dmitry Rybolovlev zijn de afgelopen twee dagen honderden miljoenen euro's kwijtgeraakt. De economische crisis in Rusland zorgt ervoor dat de clubeigenaren een deel van hun fortuin in recordtijd in rook op zien gaan.

Rusland gaat gebukt onder een zware economische crisis en daar ondervinden ook de eigenaren van respectievelijk Chelsea, Arsenal en AS Monaco de gevolgen van. De waarde van de Russische roebel staat op het laagste punt sinds een decennium, daarnaast zorgt de handelsboycot voor grote problemen. Saudi-Arabië blijft ondertussen 'goedkope' olie verkopen en treft daarmee ook de drie Russische oliebaronnen hard in de portemonnee.

Volgens berichten in de Engelse media zijn vijftien Russische miljardairs de afgelopen twee dagen in totaal meer dan tien miljard euro armer geworden. Chelsea-eigenaar Abramovic raakte meer dan 300 miljoen euro kwijt, Usmanovic leverde zo'n 550 miljoen euro in dankzij de crisis, terwijl Rybolovlev zijn fortuin met zo'n 200 miljoen euro zag afnemen.