Rutten: Hij gaf in de rust zijn fout toe, dat vond ik moedig van hem
Feyenoord-trainer blij met veerkracht

Rutten: "Hij gaf in de rust zijn fout toe, dat vond ik moedig van hem"

18-12-2014 15:55
1

Bij Feyenoord was een dag na de wedstrijd tegen PSV de teleurstelling nog niet verdwenen. Fred Rutten weet dat dit soort tegenvallers horen bij het worden van 'een grote jongen'.

"We zitten allemaal met een rotgevoel, omdat we in een topwedstrijd als die van gisteren veel meer hadden verdiend. Maar wie een grote jongen wil worden, moet hiermee om leren gaan", aldus Rutten op de clubsite. "Ik ben heel content met de getoonde veerkracht. Dat het voor ons na rust moeilijker was dan in de eerste helft, is in mijn ogen logisch en heeft ook met de tegenstander te maken. In topwedstrijden is het spelbeeld nooit negentig minuten hetzelfde."

Wedden

Meer odds

Rutten vindt het te makkelijk om naar arbiter Björn Kuipers te wijzen. Bij de 1-1 maakte Luuk de Jong een overtreding en bij de 3-2 werd Kenneth Vermeer gehinderd. "Hij gaf in de rust zijn fout toe, dat vond ik moedig van hem. Het is niet zo dat we door de scheidrechter hebben verloren. We hebben als team verloren, als gevolg van individuele fouten. Na de 3-3 zag ik in het elftal een houding van: we gaan hier winnen. Mede daardoor gaven we de 4-3 op heel naïeve wijze weg. Die details beslissen een wedstrijd en daar moeten we van leren. Als we echt in de top willen meedoen, moeten we het aantal fouten reduceren."

Feyenoord staat door de zure nederlaag twaalf punten achter op PSV. "Daarom hoeven we voorlopig niet meer naar de eerste plaats te kijken", aldus Rutten, die er derhalve anders over denkt dan Immers. "Alleen wil dat niet zeggen dat we niets meer hebben om voor te spelen. Het bijzondere Europese avontuur van dit seizoen bijvoorbeeld smaakt naar meer en zorgt voor voldoende motivatie om ook volgend jaar weer in zo'n ritme te spelen. Dat betekent dat we opnieuw Europees voetbal moeten afdwingen."