FC Groningen slaat met Rusnák prachtige slag op transfermarkt
Noorderlingen maken komst middenvelder officieel

FC Groningen slaat met Rusnák prachtige slag op transfermarkt

18-12-2014 15:43
9

FC Groningen heeft een mooie slag geslagen op de transfermarkt. De noorderlingen nemen middenvelder Albert Rusnák over van Manchester City, meldt de club donderdag in een persbericht.

Rusnák staat per 1 januari onder contract in de Euroborg en tekent een verbintenis voor 3,5 jaar. De middenvelder, die nu nog voor SC Cambuur uitkomt, was een zeer gewilde speler op de transfermarkt. Ook sc Heerenveen zat achter de speler uit Slowakije aan.

FC Groningen laat weten geen mededelingen te doen over de transfersom die voor Rusnák is betaald. Bij Manchester City had hij een verbintenis tot komende zomer. In de zestien officiële wedstrijden die Rusnák tot nu toe voor Cambuur speelde, maakte hij een uitstekende indruk. Met vier doelpunten en tal van assists drukte hij zijn stempel op het spel van de Leeuwarders.

City wilde Rusnák eigenlijk niet kwijt, maar de speler zelf zag dat niet zitten. Hij wil wekelijks aan spelen toekomen en kiest daardoor voor een langer verblijf in de Eredivisie. Deze week hebben FC Groningen en Manchester City overeenstemming bereikt over de afkoopsom. Rusnák is inmiddels medisch gekeurd.