'Amateur' presenteert zich met messcherpe tackle: Geen angst, ik durf alles
"Het was fijn om weer te kunnen spelen"

'Amateur' presenteert zich met messcherpe tackle: "Geen angst, ik durf alles"

18-12-2014 17:25
1

Dirk Marcellis voelt zich weer voetballer. Na een revalidatie van anderhalf jaar maakte de verdediger op amateurbasis zijn rentree in de hoofdmacht van AZ en daar liet hij geen gras over groeien.

In de competitiewedstrijd tegen Feyenoord (2-2) gooide Marcellis er al na een paar seconden een messcherpe tackle uit. "Het was geen geplande actie. Ik wilde laten zien dat ik geen angst had, alles durfde, er vol in kon gaan en dat alles goed zat. Prettig voor mij was dat het direct goed uitpakte", vertelt de 26-jarige Limburger aan AZ Fanpage.

"Uiteindelijk doe je het voor de wedstrijden. Je wil in het stadion spelen en het veld opkomen voor het publiek. Dat ga je nog veel meer missen als je lange tijd geblesseerd bent. Dan voel je de wedstrijdspanning niet meer, en raak je dat allemaal kwijt. Als je dan terugkeert en de resultaten dan ook nog goed zijn, is het helemaal mooi. Het was fijn om weer te kunnen spelen."

De nabije toekomst van Marcellis is nog onduidelijk. Een langer verblijf in Alkmaar sluit hij niet uit. "Ik heb geen profcontract, maar heb wel vaak aangegeven dat voor mij alle opties open zijn. En dus ook AZ, absoluut. Ik heb veel aan deze club te danken, ook dat ik hier tijdens mijn revalidatie van alles gebruik heb mogen maken. Ik ben AZ heel erg dankbaar. We zullen moeten kijken hoe het loopt, want dat weet ik zelf ook nog niet."