Problemen stapelen zich op voor Koeman: Engeland sloopt Tadic en Pellè
"Hij is vermoeid geraakt door alle wedstrijden"

Problemen stapelen zich op voor Koeman: Engeland sloopt Tadic en Pellè

18-12-2014 17:59
2

Kopzorgen voor Ronald Koeman. De manager van Southampton maakt zich ongerust over Dusan Tadic en Graziano Pellè, die de tol betalen voor hun eerste, indrukwekkende maanden in Engeland.

Het duo, dat in de zomer overkwam van respectievelijk FC Twente en Feyenoord, is oververmoeid. Dat laat Koeman weten op de persconferentie in aanloop naar het competitieduel met Everton. "Tadic is er niet bij. Hij is vermoeid geraakt door alle wedstrijden. Het is het grote verschil tussen het spelen in de Premier League en het spelen in een andere competitie."

Wedden

Meer odds

"Dusan is een speler die normaal gesproken behoefte heeft aan een pauze, maar die nu niet krijgt. Dat geldt in mindere mate ook voor Pellè en Steven Davis. Zij zijn twijfelgevallen."

De succesvolle Koeman maakt nu ook kennis met de andere kant van de medaille. "We moeten er aan wennen dat we nu meer internationals hebben dan ooit en we moeten ons bewust zijn van dat probleem. Dat is heel lastig voor ons. Je ziet dat veel van de blessures die wel hebben ook voorkomen uit vermoeidheid."

Southampton kampt de laatste weken met een enorme vormdip. De laatste vijf duels onder Koeman gingen verloren en met de drukke kerstperiode in aantocht komt de vermoeidheid van Tadic en Pellè uitermate slecht uit.