Blind wil Ajax-kunstje flikken: Je gaat jezelf natuurlijk niet afschrijven
Manchester United wil stunten in competitie

Blind wil Ajax-kunstje flikken: "Je gaat jezelf natuurlijk niet afschrijven"

18-12-2014 18:29
2

Daley Blind zit momenteel in de lappenmand, maar geniet volop van zijn aanwezigheid bij Manchester United. De van Ajax overgekomen middenvelder staat met zijn ploeg in de competitie een straatlengte achter op koploper Chelsea, maar hij hoopt dat zijn nieuwe werkgever hetzelfde kunstje kan flikken als de Amsterdamse formatie deed in de Eredivisie.

"Het seizoen is nog lang en mijn ervaring leert dat als je in Nederland met meer punten achter hebt gestaan je nog steeds kampioen kan worden. Je gaat jezelf natuurlijk niet afschrijven en zolang we nog op deze afstand staan maken we nog zeker een kans", aldus Blind tegenover de camera van Telesport Vandaag.

Blind geniet volop van zijn nieuwe werkomgeving. "Het is fantastisch hoe het leeft in Engeland met de supporters. Liverpool was een derby op zich en het was mooi om dat van dichtbij mee te maken. Ik vond het jammer dat ik aan de kant stond met de blessure, maar dat hoort er ook bij."

De international van Oranje keek nog even terug op een bewogen voetbaljaar. "Het was een heel bijzonder jaar natuurlijk, Met Ajax en het WK en uiteindelijk een mooie overstap. Op dit moment ben ik geblesseerd, maar ik loop op schema en het herstel van de blessure gaat met stapjes vooruit. Het gaat nog wel even duren, maar ik heb het prima naar mijn zin bij Manchester."