'Supertalent twijfelt over vervolgstap en sluit Ajax-optie nog niet uit'
Noorse tiener beslist na de kerst over eigen toekomst

'Supertalent twijfelt over vervolgstap en sluit Ajax-optie nog niet uit'

18-12-2014 21:30
4

Martin Odegaard blijft de gemoederen bezighouden. Het Noorse talent is pas zestien, maar heeft de hele Europese top nu al aan zijn voeten liggen. Ajax is één van de clubs met warme belangstelling voor de speler van Strømsgodset en heeft de hoop nog niet opgegeven.

Clubs als Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City en topfavoriet Bayern München zijn recentelijk in verband gebracht met het supertalent. Ajax werd daarom zelfs al afgeschreven, maar het Algemeen Dagblad meldt op basis van Noorse berichtgeving dat de Amsterdammers zich nog steeds kansrijk mogen noemen.

Wedden

Meer odds

Namens Ajax kreeg Odegaard al eerder bezoek van Wim Jonk, hoofd jeugdopleiding. Ook technisch directeur Marc Overmars had reeds contact met de familie van de begeerde Noor, die nu al drie A-interlands achter zijn naam heeft staan. Naar verluidt beslist hij na de kerst over de volgende stap in zijn carrière door een club uit te kiezen.

Deze week liet de vader van Odegaard al optekenen dat er nog geen beslissing is genomen: "Maar nu ga ik weer op dingen in, waar we niet over zouden praten. We willen niet nog meer aandacht op ons vestigen."