Had beter Veltman kunnen wisselen, die ging twee keer opzichtig in de fout
Ajax hard onderuit in de KNVB Beker

"Had beter Veltman kunnen wisselen, die ging twee keer opzichtig in de fout"

18-12-2014 23:14
15

Ajax-trainer Frank de Boer betitelde de bekernederlaag tegen Vitesse (0-4) donderdagavond als 'een totale off-day'. In de achtste finales van de KNVB Beker maakte de landskampioen een kansloze indruk.

"Er komen hier vanavond 37.000 mensen op een bekerduel af en dan leg je dit op de mat... Als je niet één keer op doel schiet, verdien je niets", vertelde De Boer na afloop, geciteerd door De Telegraaf. "We leden voortdurend slordig balverlies en gaven de goals weg. Het is dik en dik verdiend dat Vitesse doorgaat."

De Boer besloot Lasse Schöne, Lucas Andersen of Niklas Moisander op de reservebank te laten zitten. De oefenmeester had toen al in de gaten dat Ajax de 0-2 ruststand niet meer zou wegpoetsen. "Daarmee kun je zo'n wedstrijd eigenlijk niet herstellen. Dan had ik beter Veltman kunnen wisselen, want die ging twee keer opzichtig in de fout."

Ook De Boer zag dat bepaalde jongens, vooral de jonkies, door het ijs zakten. "Er stond een jong team, we steken ze graag veren in de kont. Maar nu blijkt dat ze de kar toch niet altijd kunnen trekken. Het is goed dat we weer even met beide benen op de grond staan. Dan gaan we nu maar voor de titel."