PSV'er: Ik zou dit in ieder geval erg vinden als ik bij Ajax zou zitten
Willems en De Jong voelen elkaar feilloos aan

PSV'er: "Ik zou dit in ieder geval erg vinden als ik bij Ajax zou zitten"

19-12-2014 07:18
10

Bij PSV is een succesvolle samenwerking ontstaan tussen linksback Jetro Willems en spits Luuk de Jong. Het duo weet elkaar tijdens de wedstrijden feilloos te vinden, waardoor De Jong steeds vaker tot scoren komt voor zijn werkgever en de assists van Willems blijven oplopen.

Vier van de tien doelpunten die de spits vooralsnog scoorde, kwamen tot stand uit een pass van Willems. "Zijn sterke punt is het koppen. Ik heb al een aantal voorzetten gegeven, die hij er mooi heeft ingekopt", vertelt de vleugelverdediger in gesprek met De Telegraaf. "Normaal ga ik voor de actie, maar als dat niet kan en ik zie Luuk in mijn ooghoek, dan geef ik de bal direct voor."

Mede dankzij een hattrick van De Jong boekte PSV woensdagavond een 4-3 overwinning op Feyenoord. De euforie was na afloop dan ook groot. "Dit zijn wedstrijden die je kampioen kunnen maken. We hebben nu een ruime voorsprong op Feyenoord en FC Twente. Die moeten we koesteren en beschermen. Ik denk dat het ook een dreun is voor Ajax. Ik zou dit in ieder geval erg vinden als ik bij Ajax zou zitten", zo beseft Willems.