Hij is heel belangrijk voor de ploeg, een slimme speler die coacht en corrigeert
Lodeweges kan na winterstop met bredere selectie werken

"Hij is heel belangrijk voor de ploeg, een slimme speler die coacht en corrigeert"

19-12-2014 07:31

SC Heerenveen hoopt vrijdagavond een eerste seizoenshelft van wisselende resultaten positief af te sluiten. In de laatste speelronde voor de jaarwisseling neemt het elftal van hoofdtrainer Dwight Lodeweges het op tegen ADO Den Haag.

Een zege op ADO is welkom, aangezien de concurrentie dicht op elkaar staat in de Eredivisie. "Winnen van we ADO Den Haag dan hebben we 24 punten, dat is een mooi aantal", legt Lodeweges uit aan het Algemeen Dagblad. Even kwam de degradatiezone dichtbij voor de Friezen, maar ondertussen staan ze in de middenmoot. "Bovendien hebben we een prima basis gelegd. Onze manier van voetballen is helder. Daar kunnen we in de tweede seizoenshelft mee door."

Ondertussen is de club druk bezig om na de winterstop een bredere selectie te hebben. Ook Albert Rusnák van rivaal SC Cambuur staat op het verlanglijstje. "Maar voor elke speler die komt, geldt wel dat hij zich in de basiself moet knokken." Nieuweling Simon Thern moet de concurrentie aangaan met Joey van den Berg. "Joey is heel belangrijk voor de ploeg, een slimme speler die coacht en corrigeert. Daar hebben we er niet zoveel van. Voor een trainer is het geweldig als er veel concurrentie is."