Feyenoord-verdedigers kritisch op eigen spel: Soms was het zelfs bijna kinderlijk
Boulahrouz en Van Beek kritisch op eigen functioneren tegen PSV

Feyenoord-verdedigers kritisch op eigen spel: "Soms was het zelfs bijna kinderlijk"

19-12-2014 07:45
1

De nederlaag tegen PSV (4-3) is een flinke klap geweest voor de spelers van Feyenoord. De Rotterdammers hadden meerdere kansen om zelf een zege uit het vuur te slepen, maar liepen woensdagavond in de blessuretijd de vierde tegentreffer op.

"Het is gewoon pijnlijk, ik kreeg zelf ook een mooie kans op 0-2. Dat die bal niet zat, reken ik mezelf aan. En bij de tegentreffers ging het nodige mis. En Kuipers? Die heeft in de rust gezegd dat wij hem konden aanspreken over de 1-1, maar daar kopen we natuurlijk niks voor", reageert Khalid Boulahrouz tegenover het Algemeen Dagblad. "Het was een topwedstrijd, dat heeft iedereen kunnen zien. Maar ook een wedstrijd waar het allemaal om draait."

"Als je dichter bij de koploper wilt komen, had je moeten winnen. En zeker niet verliezen. Ik heb echt zwaar de pest in. We waren gelijkwaardig. Als je dan 3-3 maakt, moet alles op slot. Het is heel naïef om dan nog te verliezen. Soms was het zelfs bijna kinderlijk. Dat zijn dingen de er heel snel uit moeten. Vooral in die topwedstrijden moet je als een leeuw vechten voor de punten."

Sven van Beek kan zich vinden in de woorden van zijn teamgenoot. "Want er is collectief inderdaad soms kinderlijk verdedigd. De eerste helft was prima, na rust waren we meer aan het afwachten dan dat wij verder gingen met waar wij voor de pauze mee bezig waren. En dan is het gat plotseling twaalf punten. We moeten zondag van NAC winnen en dan kijken we verder."